Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Καρατζαφέρης εφ όλης της ύλης

Την αντίθεσή του για τα λεχθέντα περί των Ενόπλων Δυνάμεων και των αποστράτων, χθες το βράδυ, από τον υπουργό Άμυνας Π. Μπεγλίτη, εξέφρασε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρης.


«Καλό θα ήταν να προφυλάξουμε τις ένοπλες δυνάμεις από τις δικές μας ατέλειες. Δεν χρειάζεται να εμπλακούν σε τέτοιες διαδικασίες και νομίζω ότι δεν ωφελεί καθόλου, ούτε τις ίδιες, ούτε τη δημοκρατία, ούτε την κοινή προσπάθεια. Τώρα, αν ο υπουργός είδε κάποια πράγματα, νομίζω ότι αυτά θα μπορούσε να τα διατυπώσει διαφορετικά, όχι από το βήμα της Βουλής, μη δημιουργείται αναστάτωση. Καλό θα είναι να τους αφήσουμε μακριά. Όσο λιγότερο ανακατεύουν κάποιοι τις ένοπλες δυνάμεις, τόσο καλύτερα. Σαφέστατα υπάρχει ένας ομφάλιος λώρος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να υπάρχουν παροτρύνσεις μέσω των αποστράτων που κάποτε ήταν προϊστάμενοι των εν ενεργεία κάποιων καταστάσεων. Δεν χρειάζεται. Τώρα, αν το οποιοδήποτε κόμμα προσδοκά να κερδίσει δι' αυτού του τρόπου 0,5% -1% νομίζω ότι η βλάβη στην κοινή προσπάθεια είναι πολύ περισσότερο ποσοστό», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης.
Σε ό,τι αφορά τη σύγκρουση με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντ. Σαμαρά, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έδειξε να μη θέλει να δώσει συνέχεια. «Ο γέγονε γέγονε, ό,τι ελέχθη, ελέχθη. Καμία συνέχεια. Ούτε χθες δόθηκε συνέχεια, ούτε σήμερα θα δοθεί. Προχθές έγινε μια συγκεκριμένη πολιτική κίνηση που ήταν η ρεαλιστική απάντηση σε ένα πράγμα που περιφέρεται έναν χρόνο, χωρίς να αντιδρώ. Κάποια στιγμή έπρεπε να τελειώσει αυτό το αστείο και νομίζω ότι προχθές μπήκε και η τελεία και η παύλα».
Πάντως, ο κ. Καρατζαφέρης εκτίμησε ότι θα υπάρξουν διαρροές από την κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του μεσοπρόθεσμου αν δεν υπάρξουν αλλαγές. «Έχω διαβεβαιώσεις από πρόσωπα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ότι στη μεν ψήφο εμπιστοσύνης δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, αλλά στο μεσοπρόθεσμο αν δεν αλλάξουν κυρίαρχα στοιχεία, δεν θα ψηφίσουν. Επέμενα επί 15 μήνες και τους είπα "η μόνη λύση είναι η οικουμενική κυβέρνηση". Δεν το έπραξαν, ήταν κατώτεροι των περιστάσεων. Από εμένα μην περιμένουν μία ψήφο, που θα δίνει μία ώρα παραπάνω ζωή στο ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενος στο Ζάππειο 2 και τον Αν. Σαμαρά, είπε ότι το πήρε αγκαλιά και πήγε επάνω. Και πήγε και είδε τρεις ανθρώπους του λαϊκού κόμματος, της ομάδας του. Και οι τρεις του είπαν "άντε, γεια χαρά, ευχαριστούμε πολύ"», είπε και κατέληξε:
Αν θα πάμε όλοι, όμως, μαζί και πούμε "κοιτάξτε παιδιά, δεν αντέχεται το πράγμα, θα αφήσουμε τους πυλώνες να πέσουν και θα πάτε και εσείς από κάτω. Δεν αντέχουμε, ξεκάθαρα πράγματα, κλείστε το μαγαζί και πηγαίνετε να βρείτε το ευρώ κάτω από το δολάριο". Αλλά αυτό θέλει μια οικουμενική φωνή».
newstoday.gr